Yhteystiedot

Joutsenon sos.dem.ty
Huvitie 7
54100 JOUTSENO
0400-409084

Pikakysely

Mitä pitää teatterille tehdä

Millaista johtajuutta sote-piiri tarvitsee

Tiistai 27.5.2008 klo 20:12 - Mauno Nummela


MILLAISTA JOHTAJUUTTA SOTE-PIIRI TARVITSEE?

 

Sosiaali- ja terveyspiirin johtajaa ja ylempiä johtohenkilöitä valittaessa on tärkeää kysyä, millaista johtajuutta ja johtajaa uusi organisaatio tarvitsee. Ja missä tilanteessa ja millaisessa sisäisessä ja ulkoisessa toimintaympäristössä eletään valintaa tehtäessä? 

 

Ollaan yhdistämässä kolmea toimialaa perusterveydenhuolto, erikoissairaanhoito ja

sosiaalitoimi. Kullakin on omat historialliset erilliset toimintakulttuurinsa, kuntakohtaiset painotuksensa ja vaihtelunsa sekä erilliset lakinsa ja. säädöksensä. Taustalla on aiemmissa vastaavissa hankesuunnitelmissa esiin noussut etelä-karjalainen kansantauti nimeltään luottamusvaje. Se tuli esiin Saimaankaupunki-hankkeessa ja riehaantui viimeksi Joutsenon ja Lappeenrannan yhdistymisprosessissa, pienten kuntien nihkeässä mukaantulossa sote-piiriin ja Imatran poisjäämisessä siitä.

 

Luottamuksen  kasvaminen vaatii tasavertaista vuoropuhelua, yhteistyötä sekä toisen osapuolen työtapojen, asiakasnäkökulman, ihmiskäsityksen ym. erilaisuuden sietämistä, ymmärtämistä ja siihen tutustumista niin yksilö-, työpaikka- kuin organisaation ylimmällä tasolla. Toimitusjohtajan ja ylimpien johtajien yhteistyön arvoilla ja sen osaamisella ja niihin sitoutumisella, esimerkin näyttämisellä on keskeinen merkitys sote-piirin alkavan sisäisen yhteistyön sujumiselle ja kehittymiselle.

 

Yhteistyön kehittymisen edellytyksenä on, että ylin johto on arvoiltaan, ajatuksiltaan ja mieleltään vapaa entisten organisaatioiden painolasteista ja niiden ajastaan jäljessä olevista ajatus- ja toimintamalleista ja luottamusvajeesta. Tähän tukisi se, että ylin johto valittaisiin  nykyisten voimassaolevien Etelä-Karjalan kuntien ja sairaanhoitopiirin hallinto- ja luottamusmiesorganisaatioiden ulkopuolelta. Erityisenä hyveenä pitäisin toimitusjohtajaksi ja ylimpään johtoon aikovalle vahvaa kokonaisnäkemystä ja aikaisempaa kokemusta ja kosketuspintaa kunnan sosiaali- ja terveydenhuollosta. Kuntatasolta katsottuna säilyy näky alan kokonaisuudesta.

 

Suunniteltu toimitusjohtaja-nimike viitaten liikemaailmaan eikä ole riittävän arvokas julkisella varoilla toimivalle ammattimaiselle sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatiolla ja sen perinteille.   Piirissä haetaan taloudellista tehokkuutta, mutta se ei ole johtajan päätehtävä, eikä bisneksen teko.

Hänen ja piirin ensisijainen tehtävä on palvella etelä-karjalaisten sosiaalista hyvinvointia ja terveyden edistämistä resurssiensa puitteissa.  Muuten sote-piirin valmistelua johtavassa ohjausryhmässä on kumman vähän sosiaali- ja terveysalan alan asiantuntijoita. Sitä ihmettelen.

 

 

Mauno Nummela

Joutseno, sh-piirin hallituksen jäsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini